Taal wijzigen
Sidebar content Main content

Startpagina

Collectie van wereldfaam
De collectie van het Maritiem Museum Rotterdam behoort tot de wereldtop. Het is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en illustreert zes eeuwen Nederlandse maritieme geschiedenis. Een collectie waar we trots op zijn en die we koesteren voor volgende generaties!
De collectie van het Maritiem Museum bestaat uit ruim 850.000 objecten. Het museum wil dit kostbare bezit toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Voor onderzoek, om nieuwe inzichten op te doen of er simpelweg van te genieten.
Lees meer over onze collectie op https://maritiemmuseum.nl/onze-museumcollectie.

Zoeken in onze online collectie
Op deze website is een groot deel van de collectie van het Maritiem Museum Rotterdam digitaal te bekijken. Je kunt op de tegels of gericht zoeken, en vindt van ieder object in ieder geval basisgegevens, zoals de titel en objectnummer. We werken er aan om steeds meer van onze collectie online beschikbaar te maken.
Weet je al wat je zoekt? Gebruik dan de zoekfunctie. Dit kan eenvoudig of met een complexe(re) zoekvraag. Als je gewoon wilt rondkijken, is de beginpagina een goed startpunt. Daar staan altijd een aantal thema’s vermeld, van waaruit je kan doorklikken.

Gebruik van afbeeldingen
Op dit moment staat niet van alle objecten een afbeelding online. Hier wordt aan gewerkt. Als er wel beeld beschikbaar is, kun je dit gratis downloaden. Deze beelden zijn voor eigen gebruik vrijelijk te gebruiken.
Wil je een afbeelding gebruiken voor een publicatie, of ben je op zoek naar een afbeelding in hogere resolutie? Stuur dan een mailtje naar collecties@maritiemmuseum.nl

Maritieme boeken
Zoek je een maritiem boek? Dan kun je terecht bij onze bibliotheek, waar je de oudste en meest omvattende collectie op maritiem gebied in Nederland vindt. Behalve internationale literatuur over scheepvaart, scheepsbouw, haven en offshore beheren we een aantal omvangrijke boeken- en tijdschriftencollecties. Een afspraak maken of meer weten? Ga naar https://www.maritiemmuseum.nl/bibliotheek.
AIS gebruikt functionele cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Deze AIS maakt ook gebruik van analytische cookies.